tisdag 16 augusti 2011

Forsasöndan

I söndags var det dags för det näst sista stoppet på vår sommarturné, detta skedde under vattenfallets dag, eller forsasöndan som det även heter.

Åter igen var vädergudarna med oss och vi kunde tillsammans med ca 1 700 andra lyssna och se på det fantastiska skådespel och den demonstration av naturkrafter som fallet bjuder på.

För 29:e gången i rad firades vattensläppet genom Forsasöndan, en kraftfull tradition och en folkfest som lockar folk från både när och fjärran. Som planerat sattes tältet upp och materialet plockades fram för att möta besökarna och knappt hade vi fått ordning på våra saker innan en försiktig ström av människor började komma redan kl 10.30, fast fallet inte skulle släppas på förrän kl 14.00.

Material lämnades ut och samtal blandades med korta "ja, visst jag tar gärna lite information med mig om Laholm".  Vi mötte många besökare från vårt grannland Danmark som letat sig till Ysby och Karsefors, vissa för första gången och andra för tredje, fjärde, femte gången. Det var även gott om besökare från Skåne och Småland såväl som laholmarna som enligt tradition åker till Forsasöndagen för att se skådespelet, äta den goda laxasoppan och träffa vänner och bekanta. Den mest långväga besökaren torde dock vara en kvinna från San Francisco som besökte vänner i Torekov som tog henne med till Karsefors och Forsasöndan.

Vid sidan om vårt tält hade vi dagen till ära Ysby Byråd som bland annat visade på lediga tomter och de nya lägenheter som ska byggas i Ysby, samt inte minst vad som händer i Ysby i höst. Tack för trevligt sällskap!

Tältet i vanlig ordning, i början av dagen

Framåt ett-tiden började det bli riktigt gott om folk

Här är skådespelet i gång

Uppe på bron kan man uppleva turbinerna på nära håll när vattnet forsar igenom

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar